Facebook Instagram Whatsapp
Felicitare Cadou
Discretie 100%
Livrare in 3 ore
Livrare Zilnic 8-20
Flori. Surprize. Bucurii.
Felicitare Cadou
Discretie 100%
Livrare Zilnic 8-20
Flori. Surprize. Bucurii.

Crizantema – Semnificatie, Origine – 1 Noiembrie, Ziua Tuturor Sfintilor

Crizantema Alba semnifica necazul si jelirea. In Europa, in anumite tari Crizantema Alba e o floare funerara fiind folosita pe coroane si jerbe funerare. PE 1 NOIEMBRIE, Ziua Tuturor Sfintilor, se obisnuieste sa se duca la cimitir Crizantema Alba in semn de regret pentru cei decedati. In ROMANIA, Crizantemele Rosii, care mai sunt denumite si „Dumitrite„ sunt asociate iertarii, impacarii si tristetii. In Romania, pe data de 26 octombrie, e Sarbatoarea Ortodoxa Sfantul Dumitru al carui floare e considerata. 

Pentru popoarele asiatice, Crizantemele sunt extrem de importante… in China de exemplu, un oras antic a fost numit Ju-Xian care in traducere inseamna „Orasul Crizantema„. Exista si Legende care leaga Crizantemele de puterea Divina. Sunt Legende vechi crestine care spun ca steaua care i-a condus pe Magi la Bethleem, aratandu-le locul unde se nascuse Mantuitorul, s-a intrupat sub forma unei Crizanteme Aurii.Crizantemele au si efecte terapeutice cum ar fi ceaiul din petalele acestei minunate flori care ajuta la mentinerea calciului in organism, reduce nivelul de colesterol din sange si regleaza functiile inimii. Pe langa aceste trei beneficii mai are o multime de beneficii terapeutice in afectiuni precum: Tensiune arteriala, dureri de genunchi, bronsita cronica, herpes, parodontoza, guturai-pierderea mirosului; alte efecte precum: intareste sistemul imunitar, detoxifica organismul.

Pentru a obtine aceste beneficii terapeutice asupra organismului se iau o mana de petale peste care se pune 0.5 litri cu apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat 30 de minute dupa care dupa bunul plac se indulceste cu miere sau zaharina. Este indicat sa se bea acest ceai seara inainte de culcare timp de 2-3 saptamani; efectele rezultate sunt o stare de bine generala, elimina durerile de cap si tiuitul urechilor si imbunatateste vederea. In incheiere despre Crizanteme, Imparatul Japoniei cand a vazut Crizantema a fost atat de puternic impresionat incat a desemnat-o sigiliu imperial. Tot in Japonia exista si un festival „Festivalul Fericirii„ care este dedicat acestei minunate flori, Crizantema.

Published by

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare Tg. Mures 1-3ore, jud. Mures 2-4ore
Luni-Duminica 8-20

FLORARIE ONLINE TARGU MURES

CALITATE si ZAMBET Garantat

0
X
Aveti intrebari?
Buna
Cu ce va putem ajuta?
Powered by